Сестра Игнация с нова мисия в Македония

9 октомври 2018, 11:29

По време на централната литургия от 10,30 ч. тази неделя, 7 октомври, в енория „Св. Йосиф“ в София бе съобщено, че една от сестрите-мисионерки на любовта – сестра Игнация, напуска България, за да поеме нова мисия в съседна Македония. Едно от намеренията по време на светата литургия бе именно за Божия закрила и Божии благодати в по-нататъшната дейност на мисионерката. В края на богослужението няколко дечица от енорията поднесоха огромен букет на сестра Игнация, а Андрей Геков от името на цялата общност и’ пожела попътен вятър и Божия подкрепа, като я увери в молитвите на всички енориаши.
Сестра Игнация бе неуморна в работата си с децата, най-вече децата от сиропиталищата, както и с хората от затвора. Тя ще бъде запомнена и от децата от енорията с щедрата си усмивка и любовта, която проявяваше в общуването си с тях, особено с най-малките.
След литургията някои от енориашите посетиха и къщата-манастир на сестрите на ул. „Цар Симеон“ в столицата, където имаха възможност да обожават Светото Причастие, да молят Светата Броеница и да пеят набожни песни. Сестрите имаха подарък за всеки: броеница, медальонче с лика на св. Майка Тереза или Чудотворното медальонче на Дева Мария.

На снимките: изпращането на сестра Игнация в катедралата „Св. Йосиф“ в София и изгледи от двора на къщата на сестрите в София.

Коментари

Няма коментари

Оставете коментар