Дева Мария, която развързва възли: Деветница – ден първи (8)

30 ноември 2018, 09:51

ПЪРВИ ДЕН НА ДЕВЕТНИЦАТА

Започва с началните молитви, посочени по-горе. (вж. Деветница – начални молитви).

Казват се първите три десетици от Светата Броеница, като се четат кратките размишления за всяка една тайна на Броеницата, както е посочено по-долу.
Бог изпрати ангел Гавриил в един галилейски град на име Назарет, при една девица, сгодена за мъж, на име Йосиф, от Давидовия род; а името на девицата беше Мария. Ангелът влезе при Нея и рече: „Радвай се, благодатна! Господ е с Тебе, благословена си Ти между жените” (Лк. 1, 26-28).

Молитва
Света Дево Марио, Ти си изпълнена с благодатта; вярата ми казва, че с Твоята мощ пред Бога ще ми изпросиш това, за което Те моля, защото Ти, като Майка Божия, желаеш да ме изслушаш. Моля Те, чуй молитвата ми, аз съм сигурен, че имаш винаги готово лекарство за моите слабости, дори когато изглежда, че няма нищо друго, което може да се направи. Марийо, преизпълнена с благодатта, Която освобождаваш от възлите, задушаващи Твоите чеда, протегни милостивите Си длани към мен. Аз Ти поверявам днес този възел (посочва се възела) и всички негови негативни последици в моя живот. Давам ти този възел (посочва се), който ме измъчва и не ми позволява да живея в мир с Бога. О, Марийо, Която развързваш възлите, знам, че никога не се е чуло, някой да е призовал помощта Ти и закрилата Ти и да е бил изоставен от Тебе. Поради това аз вярвам, че Ти можеш да ме освободиш от този възел, защото Исус, Твоят възлюбен Син, Ти е дал това мощно застъпничество. Уповавам се на Теб, Пресвета Майко, да го развържеш. Знам, че ще го сториш, защото ме обичаш със същата любов на Бога. Благодаря Ти, моя обична Майко.
О, Марио, Майко на добрият съвет, вземи този възел (посочва се), който ми пречи и чрез силата на Твоята десница, развържи го!
Марио, Която развързваш възлите, моли се за мен.

Казват се веднага последните две десетици от Броеницата, и се добавят заключителните молитви, посочени по-долу.

Превод от италиански: отец Койчо Димов,
Никополска католическа епархия

Следва

Новини: Актуално

Коментари

Няма коментари

Оставете коментар