Свети невинни деца от Витлеем

28 декември 2018, 10:03

Ние не знаем имената на Светите невинни деца, избити във Витлеем по заповед на изплашения за трона си Ирод, не знаем точния им брой, не можем да проверим исторически мястото и времето на тяхното избиване. Но кървавата и брутална действителност от онези дни, описана от евангелист Матей, присъства и в наши дни, когато грехът и извратеното от него съзнание продължават да подтикват към това, на децата да се гледа като на фактор за несигурност, като пречка за осъществяване на плановете и мечтите.
Можем да назовем съвсем точно страданията на децата по света днес: милионите, които са унищожавани при аборти, които умират от глад, които са съсипвани от тежка физическа работа, които са насилвани сексуално, които са малтретирани в семействата си или вън от тях, които са използвани и унижавани, пренебрегвани и отхвърляни, които поради заболяването си са осъдени на смърт и убивани от „специалисти“, за които човешкият живот е загубил безценната си стойност. Деца, които нямат щастието да бъдат отглеждани с любов, да пораснат, да развият дарбите си или да бъдат обгрижвани със спокойствие от семействата си в последните си дни, защото пречат и са унищожавани от омраза, безотговорност и невежество.
В докосването до страданието и болката на най-малките, най-безпомощните и най-слабите, които всъщност са продължители на живота, откриваме Исус, който ни гледа от техните очи. Войната, която се води срещу невинните деца, е война срещу Бога. Затова не намалява болката на Църквата за децата-мъченици от Витлеем и Тя си спомня за тяхното страдание – страдание, което продължава и днес, може би в съседния дом, на съседната улица, в някой квартал из нашия град, в нашата страна, някъде в нашия свят.
Нека с молитвата си поверим всички деца-страдалци на Милосърдния Бог и да поискаме от Него да вземе от нас всичко, което прави живота ни тежък, самотен и тъмен, да ни накара да бъдем внимателни към всички форми на насилие срещу децата и да ни даде кураж да се борим срещу тях, както на Него е угодно.

МОЛИТВА КЪМ ИСУС ДЕТЕНЦЕ
О, пресладко Детенце Исус, Спасителю наш, Ти, Който дойде в света заради нашето спасение, благодарим Ти за всичкото онова добро, което си сторил за нас, както и за любовта, която си имал към нас.
Обърни милостивите Си очи към всички деца по света, за да могат с готовност да вземат най-доброто от характера на своите родители и през живота си да бъдат чисти, невинни и скромни. Нека Светият Дух ги осветява, за да живеят във вяра, доброта и послушание към родителите си. Смили се, о, Детенце Исус, над всички деца, които страдат от човешка несправедливост; над децата, които изпитват тежки мъки; над децата, които са измъчвани; над децата, които нямат семейство; над децата, които страдат от глад и жажда, болести и нещастия; смили се и над най-изоставените. Поверяваме ги на Теб, о, Детенце Исус, и на Твоята милост.
Изтрий сълзите на всички умиращи деца – молим Те да облекчиш страданията им и да ги утешиш, за да имат светлината на вярата, надеждата в Твоята доброта и в Твоята свята любов, защото животът ни на тази земя служи само за подготовка за живота и спасението във вечността. Тези деца изпитват мъка, страх, плачат със скръбни сълзи, те са малки като Теб, о, Исусе: остани близо до тях, не ги оставяй сами, изпрати им техните ангели-пазители да осветят умовете им, за да могат да търсят помощта на Бог. А посредством нашите молитви, които отправяме към Теб, о, прескъпо Детенце Исус, нека да могат да се надяват на Твоята благодат и Твоята милост, и чрез застъпничеството на Твоята Майка да могат да се излекуват от болестите и нещастията си, а в моментите на радост да Те благославят и да Ти благодарят, да могат да израстват във вярата и добрите дела, да Те славят през целия си живот. О, Детенце Исус, препоръчваме на Теб всички родители, които се канят да вземат решение за прекъсване на живота на все още неродено дете, нека имат страх от Бога и нека не стигат до този толкова тежък грях.
О, скъпо мое Детенце Исус, помагай на всички дечица да живеят в Твоята светлина, в Твоята благодат и в Твоята любов. Детенце Исус, обичам Те, коленича пред Теб, давам Ти сърцето си, моля Те за прошка за моите грехове. Благодаря Ти, о, сладко Детенце Исус, помагай ни да обичаме Твоята Майка така, както я обичаше Ти. Заедно с ангелите и светците благославяме и благодарим на нашия Отец, Който е в небесата.

- 3 пъти „Слава на Отца…“ в чест на Детенцето Исус
- 1 път „Радвай се, Царице“ в чест на Божията Майка

МОЛИТВА КЪМ СВЕТИТЕ НЕВИННИ МЪЧЕНИЦИ
О, свети невинни деца мъченици, първи плодове на Католическата църква, които безспирно хвалите и съзерцавате Божествения Невинен Агнец, и непрестанно пеете нови песни пред престола на Всевишния, издействайте ми, моля ви, един невинен живот, едно истинско разкаяние и едно безкрайно съжаление за моите грехове, благочестиви и чисти намерения във всички мои мисли, думи и дела, за да бъда запазен в Божията благодат, и нека след това бъда придружаван от вас в онази безсмъртна слава, която придобихте с проливането на невинната си кръв. Амин.

Коментари

Няма коментари

Оставете коментар