Националната младежка християнска среща в Секирово

15 януари 2019, 09:53

От 25 до 27 януари в енория „Свети Архангел Михаил“ на гр. Раковски ще се проведе Националната младежка християнска среща Панама – Секирово 2019. Координаторът на националните младежки срещи отец Венци Николов, заедно с организационния комитет, поканиха българските младежи католици да се включат в срещата. Това ще бъде алтернативна среща на Международните младежки дни с Папа Франциск в Панама. Подобна младежка среща, Никополската епархия организира през 2008 г. в манастира на сестрите-бенедиктинки в с.Царев брод и тя беше алтернативна на Световните младежки дни с Папа Бенедикт XVI в Сидней, Австралия. Също такива, но национални срещи бяха: Мадрид – Секирово през 2011 г. и Рио – Малчика през 2013 г.
Пристигането и настаняването в Секирово ще бъде на 25 януари (петък) до 21 ч. Отпътуването ще се проведе на 27 януари (неделя) до 15 ч. В Секирово се очаква да се съберат около 150 младежи католици. Програмата за срещата ще бъдет паралелна на програмата от последни три дни на Световната младежка среща Панама 2019 и напълно ще зависи от срещите, молитвените инициативи и литургията с Папа Франциск. Домакин на НМХС в Секирово ще бъде отец Румен Станев. Темата на срещата в Секирово е същата като тази в Панама: „Ето, слугинята Господня; нека ми бъде по думата ти.“ (Лк, 1,38)
От началото на месец януари в католическите епархии в България бе популяризиран и химна на Световната младежка среща Панама 2019 г. Той е адаптиран на български език от Зорница Димитрова и в изпълнение на Розалия Желязкова, Теодор Димитров и Зорница Димитрова. Записан е благодарение на Общността на отците францискани конвентуалци от гр.Плевен в студиото на „Сейхо Мюзик“- Плевен.

Росица Златева

Новини: Актуално

Коментари

Няма коментари

Оставете коментар