Епископ Шнайдер за папската съвместна декларация с мюсюлманите: „Единствената богоугодна религия е християнската“

11 февруари 2019, 14:56

Епископ Атаназиус Шнайдер публикува изявление, отнасящо се до уникалността на Христовата вяра, с цел да разсее объркването, настанало след спорния документ, подписан преди няколко дни от папа Франциск и великия имам на Абу Даби.
Миналия понеделник Франциск бе подложен на критики заради факта, че положи подписа си под „Документ за човешкото братство за световен мир и взаимно съжителство“, заедно с шейх Ахмед ал-Тайеб, велик имам на джамията „Ал Азхар“ в Кайро. Това се случи по време на междурелигиозна среща в столицата на ОАЕ Абу Даби.
Документът предизвика противоречиви реакции сред християните, заради настояването, съдържащо се в него, че „плурализмът и религиозните различия“ са „мъдра Божия воля“ – изявление, което според мнозина изцяло противоречи на католическата вяра.
Според спомагателния епископ на Астана, монс. Атазаниус Шнайдер, този документ е знак за реална „промяна на климата“ и „миграционна“ криза по отношение духовния живот на душите. По този повод епископ Шнайдер пише:
„Най-спешната задача на съвременната Църква е да прояви грижа за промяната в духовния климат и за духовната миграция, или по-точно – за климата на не-вяра в Исус Христос, климата на отхвърляне на Христовото царуване, така че да бъде променен в климат на категорична вяра в Исус Христос, на приемане на Неговото царстване, за да могат мнозина на мигрират от мизерията на духовното робство на невярващи към щастието да бъдат синове на Господ, и от живот в грях към състояние на освещаваща благодат. Тези са мигрантите, за които трябва задължително и спешно да се погрижим.“
„Християнството е единствената богоугодна религия“ – пише още Шнайдер. „Следователно, тя никога не може да бъде поставяне допълнително рамо до рамо с други религии. Те биха нарушили истината за Божественото Откровение, както непогрешимо е потвърдено в Първата заповед от Декалога. Кой би твърдял тогава, че различието на религиите е воля на Господ?“.
Епископ Шнайдер пише още: „Има само един път към Господ, и това е Исус Христос, който за Себе Си казва: „Аз съм Пътят“ (Ив. 14, 6 ). Има само една истина, и това е Исус Христос, Който за Себе си каза: „Аз съм Истината“ (Ив. 14, 6). Има само един истински свръхестествен живот на душата, и това е Исус Христос, Който каза за Себе Си: „Аз съм Животът“ (Ив. 14, 6).
„Истинското универсално братство може да бъде само в Христос, и по-точно – между кръстените“ – смята Шнайдер. И добавя, че „извън християнската вяра няма друга религия, която да е в състояние да предаде истинския свръхестествен живот: „А вечен живот е това, да познават Тебе – Единствения Истински Бог, и пратения от Тебе Исус Христос“ (Ив. 17, 3).

Източник: LifeSiteNews

Повече информация за спорния документ от Абу Даби: Vatican News: Историческа декларация за мира, свободата и правата на жените >>>>>>

Новини: Коментари

Коментари

Няма коментари

Оставете коментар