Родителите на малкия Чарли Гард учредяват фонд за лечение на деца с редки болести

1 август 2017, 10:31

Родителите на 11-месечния Чарли Гард, който почина в петък в британска болница, ще учредят благотворителен фонд със средствата, събрани за лечението на тяхното бебе, съобщава британският таблоид The Sun.
Припомняме, че малкият Чарли боледуваше от рядкото заболяване „Синдром на изчерпващата се митохондриална ДНК“. Трагичната история с бебето стана известна по целия свят, особено след скандалното решение на Европейския съд по правата на човека в Страсбург, с което съдебната инстанция де факто нареди на британската болница, в която бе приет Чарли, да изключи апаратите, поддържащи жизнените му функции. Отделно от това, британските съдебни органи, от своя страна, бяха постановили решения, непозволяващи на родителите на организират транспортирането на детето им до САЩ за провеждане на експериментално лечение.
В рамките на кампанията за подкрепа на Чарли Гард само от частни дарения бяха събрани почти милион и половина британски паунда. Именно с тези средства майката Кони Йейтс и бащата Крис Гард решиха да учредят въпросния фонд, за да бъдат тези средства в помощ на други деца, страдащи от смъртоносни и редки заболявания.

Свързани новини:
29/06/2017: Лекарите във Великобритания решиха: Десетмесечният Чарли трябва да умре утре;
03/07/2017: Църквата предложи малкият Чарли Гард да бъде лекуван в италиански католически болници;
03/07/2017: Папа Франциск подкрепи родителите на Чарли Гард;
29/07/2017: Почина бебето Чарли Гард

Новини: Актуално

Коментари

Няма коментари

Оставете коментар